Virmx

Veel mensen als droom om een woning te kopen. Een koophuis heeft dan ook enorm veel voordelen ten opzichte van een huurwoning. Wanneer je een koophuis gaat kopen, dan is het altijd belangrijk dat je contact opneemt met een notaris. Wanneer je een koopcontract voor de woning hebt ondertekend, dan is het aan de notaris de taak om de officiële documenten voor de overdracht op te stellen.

De akte van levering

Om te beginnen maakt de notaris een akte van levering. Dit is de akte die ervoor zorgt dat jij daadwerkelijk de officiële eigenaar wordt van de woning. Deze akte van levering wordt gemaakt op basis van de koopakte die al eerder is getekend. Hiernaast dor de notaris ook nog een bepaald onderzoek naar jouw achtergrond en de achtergrond van de verkoper. In de akte van levering zal staan wie de nieuwe eigenaar van de woning is.

De hypotheekakte

Naast een akte van levering is er ook nog een hypotheekakte nodig. Veel mensen sluiten namelijk een hypotheek af om een woning te kunnen financieren. Wanneer je een hypotheek afsluit, dan gebruikt de notaris de financiële stukken van de geldverstrekker voor het opstellen van de hypotheekakte. In deze akte zullen alle afspraken staan die jij samen met de hypotheekverstrekker hebt gemaakt. Door deze akte ben je verplicht om je aan de afspraken te houden. Wanneer je dit niet doet, hebben ze het recht om je onderpand te verkopen.

De kosten van een notaris

Wanneer je een notaris inschakelt ben je meestal rond de 1000 á 1500 euro kwijt wanneer je een woning koopt. Echter verschillende prijzen enorm per notariskantoor. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een goede, goedkope notaris in Utrecht? Neem dan een kijkje op degoedkoopstenotaris.nl. Hier kan je alle notariskantoren in jouw buurt met elkaar vergelijken. Op deze manier weet je zeker dat je altijd de goedkoopste notaris hebt gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *