Virmx

Jaarlijks komen er steeds meer expats naar Nederland om te werken. Ze werken vaak voor een internationale organisatie. Wanneer ze in Nederland aan het werk gaan, hebben ze een tijdelijke woning nodig. Wanneer je van plan bent om je huis tijdelijk te verhuren dan zijn de expats daar een interessante doelgroep voor. Expats komen in veel gevallen maar voor een paar jaar, omdat ze daarna weer vertrekken naar hun eigen of ander land. Wil je toch je woning aan specifiek de expats verhuren dan moet je ook rekening houden met een aantal belangrijke zaken. Niet alle woningen zijn voor expats geschikt. Daarbij speelt de omgeving en de oplevering een belangrijke rol. De woonruimte die in de omgeving staat van de internationale organisatie is geschikt. Daarom zijn vooral de woningen die in de omgeving staan van grote steden vaak zeer geschikt. Je huis verhuren aan expats wordt ook wel flexwonen genoemd.

Je huis verhuren aan expats.

  • Je moet bij je huis verhuren aan expats op een paar belangrijke zaken letten.
  • Een expat wil graag een woning met moderne apparatuur en goede voorzieningen. De expat verwacht gemak en comfort tijdens zijn verblijf.
  • De voorkeur van de meeste expats is dat ze  een modern ingerichte woning willen met een neutrale en frisse uitstraling. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een witte keuken, moderne badkamer en wit gesausde muren.
  • Wanneer een expat gaat huren wilt hij graag gebruik maken van nieuwe handdoeken, kussens, lakens enzovoort.
  • Laat de expat ook een borg betalen. Laat alle afspraken vastleggen in een huurovereenkomst. De borg moet eventueel een kleine schade kunnen dekken als de expat het huis weer verlaat. 
  • Laat ook de tijdsduur van de overeenkomst vastleggen.

Voor wie is flexwonen geschikt?

Wanneer een arbeider voor een periode van minimaal twee jaar naar Nederland komt en geen geschikte woonruimte kan vinden kan het flexwonen een oplossing bieden. Een flexwoning is een kleine woning die geheel zelfstandig is met een eigen keuken, toilet, badkamer en woonruimte. Zo’n woning is bijzonder geschikt voor personen die snel een tijdelijke woning zoeken. Er wordt niet gekeken naar een eventuele inschrijftijd, maar of dat je geschikt bent voor zo’n woning. Een flexwoning wordt tijdelijk gehuurd voor minimaal 2 jaar. Huisdieren zijn in een flexwoning niet toegestaan. Om voor een flexwoning in aanmerking te komen moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo kun je in aanmerking komen als je geen kinderen hebt en je bruto jaarinkomen lager is € 39.055. Kom je voor een internationale maatschappij in Nederland werken dan zul je hoogstwaarschijnlijk meer verdienen waardoor je voor een flexwoning niet in aanmerking komt. Bekijk dus eerst altijd de voorwaarden waar je aan moet voldoen wanneer je gebruik wil maken van een flex woonruimte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *