Virmx

Eindelijk is het zo ver! Na een lange huizenjacht heb je het verlossende telefoontje gekregen: je bod op je droomhuis is geaccepteerd en je bent de trotse eigenaar van een nieuwe woning. Toch gaat het niet allemaal zo makkelijk als hoe het hier beschreven wordt. Er zitten nog veel stappen tussen het plaatsen van een bod en daadwerkelijk de eigenaar van het huis worden. Dit zijn vaak stappen waar veel administratie met kleine lettertjes in voor komt. Handig dus om iemand te hebben die je ondersteunt in deze stappen! Lees hier waarom.

Vergunningen aanvragen

Voordat je kan beginnen met het bouwen van je droomhuis, moet je eerst vergunningen binnen hebben. Deze krijg je echter niet zo makkelijk. Je moet goed kunnen onderbouwen waar je de vergunningen precies voor wilt gebruiken en er zijn veel regeltjes waaraan je moet voldoen. Deze zijn niet altijd even begrijpelijk als je geen juridische achtergrond hebt, dus het is zeker een aanrader om een juridisch adviesbureau in te schakelen die jou hiermee kan ondersteunen.

Met je partner een huis kopen

Samen met de liefde van je leven een huis kopen is natuurlijk hartstikke mooi, maar wat gaat er gebeuren als jullie uit elkaar gaan? Wie is dan nog verantwoordelijk voor de woning? Het is begrijpelijk dat dit geen scenario is waar je aan wilt denken als je net samen een huis koopt, maar het is wel verstandig om hier vooraf goede afspraken over te maken. Dit kan bijvoorbeeld in een samenlevingscontract zwart op wit gezet worden. Jullie kunnen ervoor kiezen om samen eigenaar te worden van het huis, maar kunnen ook besluiten om een iemand aan te wijzen als de eigenaar.

Nadat je bod is geaccepteerd

Het is goed om jezelf te realiseren dat je nog niet direct aan het huis vast zit als je bod is geaccepteerd. Je kunt je bod dus altijd nog intrekken of proberen een onderhandeling aan te gaan om zo de algemene voorwaarden te veranderen. Je kunt hiervoor natuurlijk altijd iemand inschakelen die je kan helpen met deze onderhandelingen. Pas nadat het contract getekend is, is de koop definitief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *